Afscheid van een jarenlange traditie: Omdracht Groessen

Vanuit Groessen ontvangen we onderstaand bericht:

‘Al geruime tijd worstelen we met de haalbaarheid van de organisatie van de Omdracht in Groessen. Wij vinden het erg jammer om te moeten concluderen dat er weinig animo is om deze traditie voort te zetten en te behouden voor ons dorp.

Daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen, waar we niet omheen kunnen: de coronaperiode heeft er ook geen goed aan gedaan, onderdelen van rustaltaren zijn heel slecht of verdwenen en een aantal oudere functionarissen zijn overleden of hebben afgehaakt. Het vinden van nieuwe mensen (vrijwilligers) is ons niet gelukt. Ook een poging om via de Dorpsraad iets te regelen heeft niets opgeleverd.

Met pijn in ons hart moeten wij dus afscheid nemen van deze oude traditie. Dit doen we op de zondag waarop nomaliter de Omdracht gehouden zou worden: zondag 4 juni (Drievuldigheidszondag) a.s. om 10.30 uur in een speciale eucharistieviering waarin oud-pastoor van Groessen, pastoor Harrold Zemann, zal voorgaan. De zang wordt verzorgd door ons Herenkoor en muzikale klanken klinken van Schutterij en Drumfanfare EMM, Muziekvereniging Sint Andries en Showband KDO.

Wij verwelkomen u allemaal graag in deze afsluitende viering’.