Start rouwgroep

Binnenkort start de parochie een rouwgroep. In deze rouwgroep ontmoeten lotgenoten elkaar en werken we samen aan het rouwproces. De rouwgroep wil deelnemers een veilige plek bieden om ervaringen uit te wisselen en te luisteren naar elkaars verhaal. Door dit te delen kan men meer inzicht verkrijgen in de eigen verlieservaring.

Men leert op eigen manier en in eigen tempo het verdriet en gemis een plaats te geven in het dagelijkse leven. Vanuit ons geloof vertrouwen we erop dat God bij ons is en met ons mee blijft gaan en dat Hij ons steunt. Maar we geloven ook in de steun die we elkaar kunnen bieden; een steun die lotgenoten elkaar kunnen bieden.

Een rouwgroep bestaat uit vijf tot acht personen en wij denken dan met name aan mensen die het afgelopen jaar een dierbare verloren hebben. De groep komt maximaal vier of vijf keer bij elkaar. Iedere bijeenkomst duurt ca. 1,5 uur. In onderling overleg kiezen we de locaties en data waarop de groep bij elkaar komt.

De rouwgroep staat onder begeleiding van Henk Rikkengaa, met ondersteuning van pastoor Thanh. Deelname aan de groep is gratis. Tot uiterlijk 1 december kunt u zich aanmelden door een berichtje te sturen met uw gegevens: naam, e-mail adres en telefoonnummer aan: secretariaat@rkliemers.nl.

Heeft u zich aangemeld, dan wordt er contact met u opgenomen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, alvorens u aan de rouwgroep kunt deelnemen.