Activiteiten en evenementen

“Open Kerkendag”

Op maandag 29 mei, tweede pinksterdag, zijn in heel Nederland veel kerken open. Ook de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar is die dag te bezoeken. Het thema van de “Open Kerkendag” is Kerkinterieurs.

Veel kerken zijn niet meer in gebruik en staan te koop. Een aantal kerken zijn al verkocht en door de nieuwe eigenaar ontruimd of worden binnen enige tijd ontruimd. Al deze kerken krijgen een andere bestemming en worden verbouwd. Ook de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar is (onder voorbehoud) verkocht en in de kerk worden mogelijk appartementen gebouwd.

Tijdens de “Open Kerkendag” is het mogelijk om de kerk en het interieur in de huidige staat nog eens uitgebreid te bekijken. In de kerk staan informatieschermen opgesteld waar doorlopend presentaties te zien zijn over de bijzondere voorwerpen in de kerk waaronder de waardevolle, gebrandschilderde glas-in-lood ramen van kunstenaar Joep Nicolas.

We vertellen u ook graag meer over rijke geschiedenis van de kerk en wat er aan de buitenkant van de kerk en de naaste omgeving nog van te zien is.

Dat de voormalige parochiekerk Sint-Martinus en bedevaartkerk Maria, moeder van Smarten bijzonder zijn blijkt wel uit het feit dat de Martinuskerk ouder is dan de stad Amsterdam en ouder is dan de Eusebiuskerk in Arnhem en de Sint-Jan in Den Bosch. Er valt veel over te vertellen en er is nu nog veel te zien.

U bent van harte welkom, de kerk is vrij toegankelijk van 11.00 uur tot 16.00 uur.