Activiteiten en evenementen

PASSIEVERHAAL OP 1 EN 2 APRIL DOOR RITMISCH KOOR BABBERICH: ‘UIT DE SCHADUW’

Na twee jaar uitstel door de coronapandemie, nu dan toch eindelijk op vrijdag 1 en zaterdag 2 april a.s. de uitvoering van ‘Uit de schaduw’, het passieverhaal vertolkt door het Ritmisch Koor uit Babberich. De uitvoering start om 20.30 uur in de Maria Onbevlekt Ontvangenkerk in Lobith. Ingang aan de markt. Kaarten a € 7,50 per stuk zijn te koop bij de Coop in Babberich en bij DA Drogisterij & Parfumerie Wassing in Tolkamer. U kunt ze ook digitaal bestellen via: passiebabberich@gmail.com.Van harte aanbevolen!

VERFRAAIÏNG BEGRAAFPLAATS NAAST RK KERK

De begraafplaats naast de RK kerk in Lobith verkeert in een slechte staat van onderhoud. Vele jaren is door vrijwilligers met veel inzet geprobeerd de begraafplaats goed te onderhouden, zodat het een waardige plaats is voor onze naasten, die daar hun laatste rustplaats hebben gekregen. Aan al die vrijwilligers zijn wij veel dank verschuldigd.

Het bestuur wil de begraafplaats grondig opknappen en verfraaien. Gedacht wordt aan een parkachtige begraafplaats met veel groen, zitbankjes enz. Maar wij willen dit doen in samenspraak met nabestaanden, buurtbewoners en allen die zich betrokken voelen. Ook de gemeente gaat hieraan aandacht schenken en heeft daarom de begraafplaats opgenomen in de plannen van de renovatie van het marktplein en omgeving.

Het bestuur wil na de uitvoering van de werkzaamheden ook weer de mogelijkheid geven om daar begraven te worden. Verwaarloosde graven en graven waarvan de grafrechten verlopen zijn, zullen geruimd gaan worden. Natuurlijk wordt eerst zorgvuldig nagegaan of er nog nabestaanden zijn, die misschien alsnog de grafrechten wensen te verlengen. Grafzerken van de te ruimen graven zullen desgewenst aan de nabestaande ter beschikking worden gesteld.

Het bestuur wil met parochianen, nabestaanden (voor zover nog te achterhalen) en andere betrokkenen bespreken op dinsdag 30 november a.s. in het Gildehuis te Lobith. Aanvang 19.30 uur.

Het bestuur van geloofsgemeenschap Maria Onbevlekte Ontvangenis