Welkom bij de Alpha Cursus

Parochie Sint Willibrordus biedt geïnteresseerden gratis de Alpha Cursus aan. De Alpha Cursus is zowel voor jongeren als volwassenen. Voor IEDEREEN die iets meer wil weten over het christelijk geloof, die pas christen is geworden of die de basis van het eigen geloof (nog) eens wil doornemen. Tijdens die gesprekken komen bijvoorbeeld vragen aan bod als ‘Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus? Bidden waarom en hoe doe je dat? Wie of wat is de Heilige Geest? En zo zijn er nog meer onderwerpen van belang.

De eerste Alpha Cursus groep start op woensdag 5 juni om 18.30 uur in het parochiecentrum, Kerkstraat 2 in Zevenaar. Er is parkeergelegenheid voor de kerk. Inloop vanaf 18.00 uur. Iedereen is welkom, gelovig en niet gelovig, kerkelijk en onkerkelijk! Elke zoeker mag vanuit zijn eigen belevingswereld deelnemen.

De start van een bijeenkomst is de maaltijd, een mooie manier om kennis te maken met elkaar en zo werken aan het opbouwen van een relatie. Later komt dan het geloofsgesprek aan bod. Tijdens gesprekken zijn deelnemers vooral zelf aan het woord. Na een korte inleiding wordt er in kleine groepjes gesproken over het zelfbeleefde geloof. Tenslotte gaat het over de wezenlijke onderwerpen van het christendom. Om 21.00 uur wordt de avond afgerond.

We willen graag starten met groepen van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Het zou mooi zijn als we met zowel een groep volwassenen als met en een groep met jongeren kunnen starten. Heeft u interesse, lijkt het u wel mooi om samen met een groep mensen over uw geloof te spreken? Meldt u zich dan vóór dinsdag 28 mei a.s. aan bij het Centraal Secretariaat van de parochie: secretariaat@rkliemers.nl.

Heeft u nog vragen? Die kunt u stellen aan pastoor Thanh Ta (06 – 12 62 47 51) of aan de heer Henk Rikkengaa (06 – 11 09 88 37).